Sókabin

Sóterápia
A Krakkó melletti Wieliczka, vagy az Erdélyben található Parajd híres sóbányáiban a rendkívül tiszta és 15-16°C fok hőmérsékletű levegőjében több millió évvel ezelőtt alakult ki a só ionok olyan koncentrációja, ami az emberi szervezetre jótékony hatással van.
A természetes sóbarlangok klímája -hasonlóan a sós tengeri levegőhöz- gyógyító hatású, különösen jó hatással van a légúti és légzőszervi betegségekre, a bőr és ízületi problémákra. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő, gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki.
A sóterápia nem varázsszer, nem ígér csodával határos gyógyulást, de a sókabinok rendszeres használata elindít egy tisztulási folyamatot, ami a tünetek jelentős csökkenését, nem ritka esetben tünetmentességet eredményez!

 

Sókabinok,  vagy show-kabinok ?
A kabinok építői „ezerféle” biztos metódusra esküsznek. Van, aki különböző formájú konyhasóból préselt alakzatokkal, ezekből készült falakkal próbálja utánozni a sóbányák klímáját, és megkísérli elérni (?) a só-ionok megfelelő koncentrációját. Van, aki a sótéglákat,60-90 °C-ra melegíti, átvilágítja. A néhány db szép színű átvilágított „himalája-só” valóban kellemes esztétikai hatást biztosít, de szaunákban, infra kabinokban elhelyezett sótégláknak csupán esztétikai szerepe bizonyított.
Az általunk készített sókabinok szintén kihasználják a kellemes színű, átvilágított sótéglák esztétikai hatását, de a só-ionok megfelelő koncentrációját két különböző -orvosilag igazolt- módszer segítségével véljük megvalósítani. Egyik nedves, másik száraz eljárás, mindkettőnél valóban mérhető a levegőbe jutó sóion koncentráció.

 

Nedves sópárlat vagy száraz aerosolos befúvás?

A nedves eljárásban
a rendkívül finom eloszlású só-ködöt  egy speciális sóoldat porlasztásával valósítjuk meg. A nagynyomású porlasztó berendezés az oldatot több millió apró, rendkívüli finomságú cseppecskére porlasztja, sópára alakul ki, ezt injektáljuk a kabinba, ahol ezt a sópárával dúsított levegő keverékét be lehet lélegezni. Az injektálások között néhány perces szünetek vannak, a belélegzett sópára ez idő alatt fejti ki hatását légzőszerveinkben. A gyakoriság és az injektálás idejének változtatásával a mennyiség szabályozható.

A száraz aeroszolos eljárás
nagyon finom száraz só ködöt hoz létre. A házi porhoz hasonló finomságúra „darált”  részecskék egy befúvó ventilátor segítségével jutnak be a kabinba, ahol a levegőből belélegezve kerülnek  a légzőszervünkbe.
A sóionok koncentrációja lézeres átvilágításos módszerrel szabályozható.
A finom szálló por koncentrációja megengedi, hogy akár utcai ruhában is beléphetünk a helyiségbe.

 

A sókabinok terápikus hatásaA sókabinok terápikus hatása


Speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek és az asztma: a pormentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az allergiás, asztmás és más légzőszervi betegségben szenvedők számára.
A sókamra klímája fokozza a légzőszervek aktivitását, az öntisztulást, nyákoldó hatása van, így enyhülnek, gyógyulnak a gyulladásos (pl. arcüreg-, homloküreg-gyulladás) és hurutos betegségek.

 

A terápiás használat során kedvezően befolyásolják:

  • krónikus légúti megbetegedések tüneteit
  • hörghurutot, náthát,
  • tüdőgyulladás utókezelését
  • tüdőasztmát, bronchitist
  • orrpolipot
  • torokgyulladást, arcüreggyulladást
  • bőrbetegségeket – pikkelysömört, ekcémákat
  • allergiás bőrbetegségeket
  • stresszt, kimerültséget
  • dohányzás-, és nagyvárosi élet (szennyezett levegő) okozta légúti megbetegedéseket

 

Napi 30-40 perces sóterápia  javasolt, ez jó közérzetet biztosít.

 

 

Wellness koncepció Wellnesstechnikai tervezés Látványtervezés Termékek, megvalósítás, kivitelezés Szervíz
oldal tetejére    fel  

ALBATROS Kft. Wellnesstechnika © alapítás éve 1993.
cím: 1036 Budapest, Lajos utca 80. (passzázs)  |   telefon: +36 30 931 5531  |   fax: +36 1 437 0001  |   e-mail: info@albatros.hu
design: www.ekome.hu