Finn szauna

A finn szauna 80-100 °C (sok esetben még magasabb) hőmérsékletű levegőjének csak 10-20% körüli a páratartalma. Az extrém meleg először bőrünket éri, majd egyre beljebb hatolva felmelegíti belső szerveinket is. A szervezet izzadság termelésével és elpárologtatásával próbál kompenzálni, a felgyorsuló vérkeringés kitágítja a véredényeket és ellazítja izmainkat.

 

Hosszabb- rövidebb szaunázás után a testet hűtenünk kell. A forróság után jól esik egy friss merülés az egyre több helyen megtalálható, 10-15 °C-os "csobbanóban", amely némileg pótolja az északi népek havas mártózását. A hirtelen hideg hatására a véredények összehúzódnak, a test lehűl. Egymás után többször ismételve a hideg-meleg ciklust, az nagyszerűen edzi a szívet. Pár perc szaunázás után elfelejtjük az egész napos stresszt. Kikapcsolunk, új erőre kapunk, egy jó beszélgetés és a felöntés rituáléja pedig felfrissít és ellazít. Mindez meghitt perceket varázsol életünkbe.

 

Magán célra olyan szaunát javaslunk, melynek egyik oldala legalább 2 méter hosszú, ezen a hosszon el tudunk feküdni. A másik méret 150-160 cm-nél lehetőleg ne legyen kisebb. Egy jó családi szaunakabin mérete 2x2 méter, ebben hosszában is, keresztben is feküdni lehet, szükség esetén 5-6 személy is elfér benne. Üveg ablakokkal nagyobb kilátást lehet elérni, a sarok 45 fokos letörésével helyet lehet megtakarítani. Fényekkel és diszkrét wellness zenével teljes kikapcsolódás érhető el.

 

A közületi szaunák nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A méretek többnyire nagyobbak, akár 3 emeletnyi padsort is el lehet bennük helyezni. Az erősített padok, a külső (dobozba zárt) vezérlés, a vészcsengő természetes tartozékai egy szállodában, panzióban vagy fitnesz központban üzemelő kabinnak.

 

Szauna készítésére ma már 6-8 fajta fa áll rendelkezésre, így kedvünkre választhatunk stílus és szín szerint.

 

Ha szaunát tervez, tekintse meg a telepítési feltételeket!
Szauna kabinját egyedi –ingyenes- felmérés alapján bármely méretre elkészítjük!
Szauna katalógus itt letölthető!

Wellness koncepció Wellnesstechnikai tervezés Látványtervezés Termékek, megvalósítás, kivitelezés Szervíz
oldal tetejére    fel  

ALBATROS Kft. Wellnesstechnika © alapítás éve 1993.
cím: 1036 Budapest, Lajos utca 80. (passzázs)  |   telefon: +36 30 931 5531  |   fax: +36 1 437 0001  |   e-mail: info@albatros.hu
design: www.ekome.hu